Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Składniki na Tortillę z pastą z awokado, jajka i zielonego groszku:
- 1 awokado
- 1 duża kopiasta łyżka majonezu
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 puszki zielonego groszku
- sol i pieprz
- 2-3 placki tortilli
Przygotowane Tortilli z pastą z awokado, jajkiem i zielonym groszkiem.
Awokado blendujemy z majonezem, doprawiając solą i pieprzem. Następnie dodajemy drobno posiekane jajka oraz zielony groszek. Mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą smarujemy placki tortilli. Placki ciasno zwijamy, owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem tortillę kroimy na około 3 centymetrowe paski i układamy na płaskim talerzu. Smacznego!!!
Ten farsz musi być przepyszny! Ja rzadko robię coś z awokado: raz, że u nas w gieesie nie ma (bo i po co chłopom? pod wódkę nie podchodzi), a dwa, że nawet w miasteczku ciężko kupić dobrej jakości. Buziaki!
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja, bardzo lubię awokado.
OdpowiedzUsuń