Tortilla z pastą z awokado, jajka i zielonego groszku

 

 Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję. 

Składniki na Tortillę z pastą z awokado, jajka i zielonego groszku:

  • 1 awokado
  • 1 duża kopiasta łyżka majonezu
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • sol i pieprz
  • 2-3 placki tortilli 

Przygotowane Tortilli z pastą z awokado, jajkiem i zielonym groszkiem. 

Awokado blendujemy z majonezem, doprawiając solą i pieprzem. Następnie dodajemy drobno posiekane jajka oraz zielony groszek. Mieszamy, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.  Tak przygotowaną pastą smarujemy placki tortilli. Placki ciasno zwijamy, owijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem tortillę kroimy na około 3 centymetrowe paski i układamy na płaskim talerzu. Smacznego!!!



 





 


Komentarze

  1. Ten farsz musi być przepyszny! Ja rzadko robię coś z awokado: raz, że u nas w gieesie nie ma (bo i po co chłopom? pod wódkę nie podchodzi), a dwa, że nawet w miasteczku ciężko kupić dobrej jakości. Buziaki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna propozycja, bardzo lubię awokado.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz