Pyszna pasta kanapkowa, świetnie sprawdzi się na śniadanie jak i zarówno na przystawkę lub przekąskę w postaci małych kanapeczek.
Pasta z makreli na kanapki
Składnik na Pastę z makreli na kanapki:
- 1 wędzona makrela
- pęczek koperku
- 3-4 ogórki konserwowe
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie Pasty z makreli na kanapki.
Makrelę dokładnie oczyszczamy ze skóry i ości, rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę ogórki i posiekany koperek. Następnie dodajemy majonez i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Smacznego !!!
Pasta pyszna, ale efekt finalny jeszcze lepszy :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;-)
Usuń