Farsz do pierogów, naleśników, krokietów - Cukinia z serem feta

 


Jeden z moich ulubionych farszy czyli delikatna cukinia, ser feta i zioła. Pychota !!!

Farsz do pierogów, naleśników, krokietów - Cukinia z serem feta

Składniki na Farsz do pierogów, naleśników, krokietów - Cukinia z serem feta:

  • 2 cukinie
  • 1 opakowanie sera feta
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2-3 łyżki oleju z ziołami
  • sól i pieprz

Przygotowanie Farszu do pierogów, naleśników, krokietów - Cukinia z serem feta.

Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach i smażymy na oleju razem z ziołami prowansalskimi . Cukinię smażymy aż jej soki całkowicie wyparują z patelni. Tak przygotowaną odstawiamy do wystudzenia. Do cukinii dodajemy ser feta, który rozdrabniamy widelcem, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Z solą uważajcie bo ser jest dość słony.  Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi, naleśniki lub krokiety. Ja dziś z tego farszu zrobiłam pierogi.  Smacznego !!!













Komentarze

Prześlij komentarz