Jeden z moich ulubionych farszy czyli delikatna cukinia, ser feta i zioła. Pychota !!!
Farsz do pierogów, naleśników, krokietów - Cukinia z serem feta
Składniki na Farsz do pierogów, naleśników, krokietów - Cukinia z serem feta:
- 2 cukinie
- 1 opakowanie sera feta
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 2-3 łyżki oleju z ziołami
- sól i pieprz
Przygotowanie Farszu do pierogów, naleśników, krokietów - Cukinia z serem feta.
Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach i smażymy na oleju razem z ziołami prowansalskimi . Cukinię smażymy aż jej soki całkowicie wyparują z patelni. Tak przygotowaną odstawiamy do wystudzenia. Do cukinii dodajemy ser feta, który rozdrabniamy widelcem, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Z solą uważajcie bo ser jest dość słony. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi, naleśniki lub krokiety. Ja dziś z tego farszu zrobiłam pierogi. Smacznego !!!
Kasiula, jesteś królową cukiniową ;-D
OdpowiedzUsuń