Muffiny śniadaniowe na maślance



Chrupiące z wierzchu i delikatne, wilgotne w środku. Idealne na słodkie śniadanie do mleka lub pysznej kawki.

Muffiny śniadaniowe na maślance 

Składniki na Muffiny śniadaniowe na maślance:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 1 szklanka maślanki naturalnej
  • 100 g roztopionego masła

Przygotowanie Muffin śniadaniowych na maślance.

W jednej misce łączymy suche składniki. W drugiej misce miksujemy mokre składniki.  Do miski z suchym składnikami wlewamy mokre i dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym ciastem napełniamy foremki muffinek. Muffiny pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 20-25 minut. Upieczone studzimy na kratce. Smacznego !!!








Komentarze

  1. Co prawda nie jadam śniadań, ale na deser chętnie takiego muffinka....

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie tak sobie peregrynować po Twoim blogu... Zawsze czekam, by popatrzeć, co tam Kasia gotowała, czym dogadzała swojej Hurmie i Czeredzie... Moi by chętnie te mufinki na słodko opylili, ale ja bym wolała na słono. Na pewno z tego przepisu udadzą się i takie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana ja mam ze 20 przepisów do wstawienia, czekają w kolejce tylko czasu brak, na słono też pyszne, muszę pomyśleć ;-D

      Usuń
  3. Taką muffinę na śniadanie to ja rozumiem :) Mniam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz