Chrupiące z wierzchu i delikatne, wilgotne w środku. Idealne na słodkie śniadanie do mleka lub pysznej kawki.
Muffiny śniadaniowe na maślance
Składniki na Muffiny śniadaniowe na maślance:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 1 szklanka maślanki naturalnej
- 100 g roztopionego masła
Przygotowanie Muffin śniadaniowych na maślance.
W jednej misce łączymy suche składniki. W drugiej misce miksujemy mokre składniki. Do miski z suchym składnikami wlewamy mokre i dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym ciastem napełniamy foremki muffinek. Muffiny pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 20-25 minut. Upieczone studzimy na kratce. Smacznego !!!
Co prawda nie jadam śniadań, ale na deser chętnie takiego muffinka....
OdpowiedzUsuńJa obowiązkowo choć bardzo późno, na deserek idealne ;-D
UsuńFajnie tak sobie peregrynować po Twoim blogu... Zawsze czekam, by popatrzeć, co tam Kasia gotowała, czym dogadzała swojej Hurmie i Czeredzie... Moi by chętnie te mufinki na słodko opylili, ale ja bym wolała na słono. Na pewno z tego przepisu udadzą się i takie!
OdpowiedzUsuńKochana ja mam ze 20 przepisów do wstawienia, czekają w kolejce tylko czasu brak, na słono też pyszne, muszę pomyśleć ;-D
UsuńTaką muffinę na śniadanie to ja rozumiem :) Mniam :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
Usuń