U mnie takie tosty serwujemy na kolację. Troszkę mniej kaloryczna wersja takich tostów, które czasem smażymy na patelni. Bardzo chrupiące, a przy tym delikatne i pyszne.
Francuskie tosty z szynką z piekarnika
Składniki na Francuskie tosty z szynką z piekarnika:
- 4 kromki chleba
- 8 plasterków szynki ze schabu ( może być wasza ulubiona)
- 2 jajka
- pieprz i sól
- masło
- 2 łyżki siekanego szczypiorku
Przygotowanie Francuskich tostów z szynką z piekarnika.
Kromki chleba smarujemy masłem, na dwie nakładamy szynkę i przykrywamy ją pozostałymi kromkami. Jajka roztrzepujemy widelcem i doprawiamy solą i pieprzem. W tak przygotowanym jajku maczamy obydwie podwójne kanapki z każdej strony. Kanapki maczane w jajku układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch kanapek wylewamy po równo resztę jajka i posypujemy je siekanym szczypiorkiem. Wszystko pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 25-30 minut. Podajemy na gorąco polane ketchupem. Smacznego !!!
Pyszne, bardzo lubię takie tosty :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńPycha,bardzo lubimy takie w każdej wersji ;-)
OdpowiedzUsuńTo tak jak my ;-D
UsuńDzięki ;-D
OdpowiedzUsuńMniam mniam😋😋😋
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
OdpowiedzUsuńLubię takie ciepłe jedzonko!
OdpowiedzUsuń;-D
UsuńO matko, Jacuś już się do Ciebie wybiera! On uwielbia, żeby chrupało!
OdpowiedzUsuńZapraszam ;-D
UsuńBardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńW piekarniku jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuń