Kotlety ze schabu w zdrowszej wersji i niecodziennym wydaniu. Taki schabik idealny jest na niedzielny obiad, jak i zarówno na przekąskę lub na kanapkę.
Schab pod pierzynką warzywną
Składniki na Schab pod pierzynką warzywną:
- 8 plastrów schabu każdy po około 100 g
- 2 czerwone papryki
- 2 cebule
- 3 łyżki ketchupu
- 8 łyżeczek majonezu
- sól i pieprz
Przygotowanie Schabu pod pierzynką warzywną.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, a następnie dodajemy do papryki razem z ketchupem. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Plastry schabu rozbijamy na kotlety, następnie solimy je i pieprzymy z każdej strony. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdego smarujemy łyżką majonezu. Na majonez nakładamy porcję warzyw. Tak przygotowany schab pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200' C przez około 35 - 40 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !!!
Pyszne mięsko, też lubię wymyślać takie przepisy☺
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńWygląda bardzo smakowicie ^^
OdpowiedzUsuńPozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com
Dzięki ;-D
UsuńTeraz kiedy na dobre ruszył sezon na warzywa takie dania bardzo chętnie goszczą także w mojej kuchni.
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam takie wymyślne ;-D
UsuńSmakowicie wyglądają. Bardzo fajnie że nie smażone na tłuszczu, mniej kalorycznie :)
OdpowiedzUsuńZgadza sie a jakie dobre ;-D
UsuńWspaniale wyglądają! A ta przypieczona cebulka i papryka aż pachną przez ekran :-)
OdpowiedzUsuńDzięki, było pyszne i na gorąco i na zimno ;-D
Usuńapetycznie wygląda to mięsko
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńPysznie przyrządzone mięsko :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńŚwietny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
OdpowiedzUsuń