Schab pod pierzynką warzywną



Kotlety ze schabu w zdrowszej wersji i niecodziennym wydaniu. Taki schabik idealny jest na niedzielny obiad, jak i zarówno na przekąskę lub na kanapkę.


Schab pod pierzynką warzywną 

Składniki na Schab pod pierzynką warzywną:
  • 8 plastrów schabu każdy po około 100 g
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 3 łyżki ketchupu
  • 8 łyżeczek majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie Schabu pod pierzynką warzywną.

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, a następnie dodajemy do papryki razem z ketchupem. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Plastry schabu rozbijamy na kotlety, następnie solimy je i pieprzymy z każdej strony. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdego smarujemy łyżką majonezu. Na majonez nakładamy porcję warzyw. Tak przygotowany schab pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200' C przez około 35 - 40 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !!!










 

Komentarze

  1. Pyszne mięsko, też lubię wymyślać takie przepisy☺

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smakowicie ^^
    Pozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Teraz kiedy na dobre ruszył sezon na warzywa takie dania bardzo chętnie goszczą także w mojej kuchni.

    OdpowiedzUsuń
  4. Smakowicie wyglądają. Bardzo fajnie że nie smażone na tłuszczu, mniej kalorycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniale wyglądają! A ta przypieczona cebulka i papryka aż pachną przez ekran :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. apetycznie wygląda to mięsko

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie przyrządzone mięsko :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz