U mnie w domu wszystko co naleśnikowate jest bardzo mile widziane. Tym razem zapraszam was na racuchy z dodatkiem serka wiejskiego. Wyszły bardzo delikatne, pulchne, lekko chrupiące z wierzchu. Idealne na śniadanie, podwieczorek, czy przekąskę.
Racuchy z serkiem wiejskim
Składniki na Racuchy z serkiem wiejskim:
- 1 serek wiejski
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- tłuszcz do smażenia (masło klarowane, olej kokosowy)
Przygotowanie Racuchów z serkiem wiejskim.
Do miski wrzucamy serek wiejski, jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, cukier i
proszek do pieczenia. Miksujemy i dodajemy mleko i mąkę pszenna. Miksujemy. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu smażymy na wolnym ogniu porcjami placki. Smażymy z obydwu stron na złoto-brązowy kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!
Takie racuchy to muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńI są, polecam ;-D
Usuńrobiłam kiedyś podobne sa bardzo delikatne i smaczne
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;-D
UsuńCzęsto robię podobnie. Pycha!
OdpowiedzUsuńMy je uwielbiamy ;-D
UsuńTakie racuszki sa wspaniałe :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńFajny ten dodatek sera!
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
Usuń