Racuchy z serkiem wiejskim



U mnie w domu wszystko co naleśnikowate jest bardzo mile widziane. Tym razem zapraszam was na racuchy z dodatkiem serka wiejskiego. Wyszły bardzo delikatne, pulchne,  lekko chrupiące z wierzchu. Idealne na śniadanie, podwieczorek, czy przekąskę.


Racuchy z serkiem wiejskim

Składniki na Racuchy z serkiem wiejskim:
  • 1 serek wiejski
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • tłuszcz do smażenia (masło klarowane, olej kokosowy)

Przygotowanie Racuchów z serkiem wiejskim.

Do miski wrzucamy serek wiejski, jajka, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, cukier i
proszek do pieczenia. Miksujemy i dodajemy mleko i mąkę pszenna. Miksujemy. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu smażymy na wolnym ogniu porcjami placki. Smażymy z obydwu stron na złoto-brązowy kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!










Komentarze

Prześlij komentarz