Makaronowa sałatka z chrupiącymi warzywami i szynką



Chrupiące warzywa wymieszane z delikatną szynką konserwową, a wszytko dopełnia makaron z majonezem. Sałatka wyśmienita na każdą okazję.


Makaronowa sałatka z chrupiącymi warzywami i szynką

Składniki na Makaronową sałatkę z chrupiącymi warzywami i szynką:
  • 1 opakowanie (25 dag) drobnego makaronu
  • 4-5 łodyg selera liściastego
  • 1 długi ogórek zielony
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 mały por (biała część)
  • 40 dag szynki konserwowej
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie Makaronowej sałatki z chrupiącymi warzywami i szynką.

Makaron gotujemy według opisu na paczce. Ugotowany odcedzamy i przelewamy wodą.  Selera kroimy  wzdłuż na pół i kroimy w paseczki. Ogórka kroimy w kostkę. Pora kroimy wzdłuż na 4 części i siekamy w paseczki, sparzamy, przelewamy zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Szynkę kroimy w kostkę, a kukurydzę odcedzamy. Do miski wrzucamy makaron, szynkę i pokrojone warzywa z kukurydzą. Dodajemy majonez, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.     Smacznego !!!





Komentarze

Prześlij komentarz