Chrupiące warzywa wymieszane z delikatną szynką konserwową, a wszytko dopełnia makaron z majonezem. Sałatka wyśmienita na każdą okazję.
Makaronowa sałatka z chrupiącymi warzywami i szynką
Składniki na Makaronową sałatkę z chrupiącymi warzywami i szynką:
- 1 opakowanie (25 dag) drobnego makaronu
- 4-5 łodyg selera liściastego
- 1 długi ogórek zielony
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mały por (biała część)
- 40 dag szynki konserwowej
- 1 mały słoiczek majonezu
- sól i pieprz
Przygotowanie Makaronowej sałatki z chrupiącymi warzywami i szynką.
Makaron gotujemy według opisu na paczce. Ugotowany odcedzamy i przelewamy wodą. Selera kroimy wzdłuż na pół i kroimy w paseczki. Ogórka kroimy w kostkę. Pora kroimy wzdłuż na 4 części i siekamy w paseczki, sparzamy, przelewamy zimną wodą i dokładnie odcedzamy. Szynkę kroimy w kostkę, a kukurydzę odcedzamy. Do miski wrzucamy makaron, szynkę i pokrojone warzywa z kukurydzą. Dodajemy majonez, pieprz i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego !!!
Kasiu kusisz ta sałatką, jutro musze zrobić taką ❤❤❤
OdpowiedzUsuńDzięki, nie zawiedziesz się jest pyszna ;-D
UsuńWygląda apetycznie. W sam raz do schrupania 😀
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
Usuńsałatka pierwsza klasa, bardzo lubię takie makaronowe
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńTaka sałatka to musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńI jest, dzięki ;-D
Usuń