Bułeczki walijskie z patelni



Szybkie i bardzo proste. Miękkie bułeczki, świeżo upieczone i jeszcze gorące, posmarowane masłem są idealne na śniadanie.


Bułeczki walijskie z patelni

Składniki na Bułeczki walijskie z patelni:
  • 200 g mąki
  • 100 g cukru
  • 2 jajka wielkości L
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 łyżek mleka 
  • szczypta soli
  • sok z 1/2 cytryny
  • olej do posmarowania patelni 

Przygotowanie Bułeczek walijskich z patelni.

W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Następnie dodajemy jajka i mleko. Dokładnie miksujemy. Patelnie rozgrzewamy na wolnym ogniu, smarując ją olejem przy użyciu ręcznika papierowego. Na tak przygotowaną patelnię nakładamy porcjami ciasto formując placki. Placki smażymy z każdej strony na ładny złoty kolor. Usmażone podajemy na gorąco z masłem i miodem. Smacznego !!! 






 

Komentarze

Prześlij komentarz