Szybkie i bardzo proste. Miękkie bułeczki, świeżo upieczone i jeszcze gorące, posmarowane masłem są idealne na śniadanie.
Bułeczki walijskie z patelni
Składniki na Bułeczki walijskie z patelni:
- 200 g mąki
- 100 g cukru
- 2 jajka wielkości L
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 łyżek mleka
- szczypta soli
- sok z 1/2 cytryny
- olej do posmarowania patelni
Przygotowanie Bułeczek walijskich z patelni.
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Następnie dodajemy jajka i mleko. Dokładnie miksujemy. Patelnie rozgrzewamy na wolnym ogniu, smarując ją olejem przy użyciu ręcznika papierowego. Na tak przygotowaną patelnię nakładamy porcjami ciasto formując placki. Placki smażymy z każdej strony na ładny złoty kolor. Usmażone podajemy na gorąco z masłem i miodem. Smacznego !!!
Bardzo apetycznie wyglądają 😋
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńBułeczki wyglądają pysznie.
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńWyglądają jak placuszki. Ale z chęcią skorzystam z przepisu.
OdpowiedzUsuńDzięki i polecam ;-D
Usuńchyba zamiast masła ma byc mąka? i ile tej mąki?
OdpowiedzUsuńTak dokładnie, pomyliło mi się z masłem, dziękuję za czujność ;-D
UsuńNie podano ilości mąki w przepisie
OdpowiedzUsuńPomyliło mi się z masłem, już poprawiam ;-D
Usuńbardzo fajna propozycja
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńŚwietne,zapisuje,mój mały to najlepszy tester ;-)
OdpowiedzUsuńPolecam ;-D
OdpowiedzUsuń