Bardzo chrupiąca i orzeźwiająca wiosenna sałatka z rzodkiewkami, selerem naciowym i jabłkiem. Prosta i szybka idealna do wędliny czy pieczonego mięsa.
Sałatka wiosenna
Składniki na Sałatkę wiosenną:
- 2 pęczki rzodkiewki
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 duże jabłko
- 1 łyżka soku z cytryny
- kilka łyżek majonezu
- pieprz i sól
Przygotowanie Sałatki wiosennej.
Rzodkiewki kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy na 15 minut, aby puściły sok. Po tym czasie odcedzamy rzodkiewkę z nadmiaru soku i przekładamy ją do nowej miski. Jabłko obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do rzodkiewek. Selera kroimy wzdłuż na paski i kroimy w kostkę, dodajemy do reszty warzyw. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, pieprz i troszkę soli. Mieszamy i schładzamy. Smacznego !!!
pyszna jest taka sałatka
OdpowiedzUsuń;-D
UsuńWspaniała sałatka, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńProsto i smacznie.
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńTakie sałatki uwielbiam :D
OdpowiedzUsuńJa również ;-D
Usuń