Sałatka wiosenna


Bardzo chrupiąca i orzeźwiająca wiosenna sałatka z rzodkiewkami, selerem naciowym i jabłkiem. Prosta i szybka idealna do wędliny czy pieczonego mięsa.


Sałatka wiosenna

Składniki na Sałatkę wiosenną:
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka łyżek majonezu
  • pieprz i sól

Przygotowanie Sałatki wiosennej.

Rzodkiewki kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy na 15 minut, aby puściły sok. Po tym  czasie odcedzamy rzodkiewkę z nadmiaru soku i przekładamy ją do nowej miski. Jabłko obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do rzodkiewek. Selera kroimy wzdłuż na paski i kroimy w kostkę, dodajemy do reszty warzyw. Na końcu do sałatki dodajemy majonez, pieprz i troszkę soli. Mieszamy i schładzamy. Smacznego !!!






Komentarze

Prześlij komentarz