Chrupiąca skórka z wierzchu i delikatne, soczyste mięso w środku. Bardzo miła odmiana dla tych tradycyjnych kotletów panierowanych bułką tartą. Julka stwierdziła, że smakują jak z MaCa.
Kotlety z kurczaka w skorupce
Składniki na Kotlety z kurczaka w skorupce:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 jajka
- 5-6 łyżek mąki ( ja użyłam orkiszowej)
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie Kotletów z kurczaka w skorupce.
Mięso z kurczaka roimy w cienkie plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowane mięso moczymy w roztrzepanych jajkach. Obtaczamy dokładnie w mące. Smażymy na dobrze rozgrzany tłuszczu, na średnim ogniu. Kotlety smażymy z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!
Cześć Brysssko! No takiego kurczaczka to można kąsnąć, bo jak ostatnio wracając głodni autostrada zatrzymaliśmy się w KFC, to mi się potem tydzień odbijało chemią :-D
OdpowiedzUsuńHejo Marzyniu. Czasem też zdarza mi się czasem zjeść coś na mieście, ale domowe zawsze najlepsze 😊
Usuń