Kotlety z kurczaka w skorupce



Chrupiąca skórka z wierzchu i delikatne, soczyste mięso w środku. Bardzo miła odmiana dla tych tradycyjnych kotletów panierowanych bułką tartą. Julka stwierdziła, że smakują jak z MaCa.

Kotlety z kurczaka w skorupce

Składniki na Kotlety z kurczaka w skorupce:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 5-6 łyżek mąki ( ja użyłam orkiszowej)
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • olej kokosowy do smażenia


Przygotowanie Kotletów z kurczaka w skorupce.

Mięso z kurczaka roimy w cienkie plastry. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowane mięso moczymy w roztrzepanych jajkach. Obtaczamy dokładnie w mące. Smażymy na dobrze rozgrzany tłuszczu, na średnim ogniu. Kotlety smażymy z każdej strony na złoto-brązowy kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!








Komentarze

  1. Cześć Brysssko! No takiego kurczaczka to można kąsnąć, bo jak ostatnio wracając głodni autostrada zatrzymaliśmy się w KFC, to mi się potem tydzień odbijało chemią :-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hejo Marzyniu. Czasem też zdarza mi się czasem zjeść coś na mieście, ale domowe zawsze najlepsze 😊

      Usuń

Prześlij komentarz