Sałatka z tuńczyka na kanapkę



Z tuńczykiem powstała już niezliczona ilość sałatkowych wariacji, ja tym razem postanowiłam zrobić sałatkę z tuńczyka na kanapki. Jest mega chrupiąca o lekko wyczuwalnym smaku selera i kiszonego ogórka.


Sałatka z tuńczyka na kanapkę

Składniki na Sałatkę z tuńczyka na kanapkę:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz
  • 1 tost
  • sałata lodowa do dekoracji 

Przygotowanie Sałatki z tuńczykiem na kanapkę.

Selera i ogórka kroimy w drobną kostkę, szczypiorek siekamy. Do miski wrzucamy pokrojone warzywa i rozdrobnionego tuńczyka. Dodajemy do nich szczypiorek, sól, pieprz oraz majonez wymieszany z jogurtem. Wszystko dokładnie mieszamy. Tosta kroimy na pół. Na jednej połówce układamy liście sałaty. Na nią nakładamy kopiastą łyżkę sałatki z tuńczyka. Sałatkę przykrywamy druga częścią tosta. Smacznego !!!









Komentarze

Prześlij komentarz