Szybka, prosta, chrupiąca do obiadu idealna.
Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie
Składniki:
- 1/4 średniej kapusty pekińskiej
- 1 średni pomidor
- 1/2 pora
- 1 łyżka posiekanego koperku (u mnie mrożony)
- 2 kopiaste łyżki śmietany
- sól i pieprz
Przygotowanie Surówki z kapusty pekińskiej w śmietanie.
Por kroimy w wzdłuż na ćwiartki, a potem na paseczki. Zalewamy wrzątkiem na kilka minut, odcedzamy i polewamy obficie zimną wodą. Schłodzony por odciskamy z nadmiaru wody. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pomidora kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy do nich koperek, śmietanę, pieprz i sól. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy do obiadu zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz