Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie




Szybka, prosta, chrupiąca do obiadu idealna.


Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie

Składniki:
  • 1/4 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 średni pomidor
  • 1/2 pora
  • 1 łyżka posiekanego koperku (u mnie mrożony)
  • 2 kopiaste łyżki śmietany
  • sól i pieprz


Przygotowanie Surówki z kapusty pekińskiej w śmietanie.

Por kroimy w wzdłuż na ćwiartki, a potem na paseczki. Zalewamy wrzątkiem na kilka minut, odcedzamy  i polewamy obficie zimną wodą. Schłodzony por odciskamy z nadmiaru wody. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pomidora kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do miski, dodajemy do nich koperek, śmietanę, pieprz i sól. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy do obiadu zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!






Komentarze