Niezastąpiony do jajek na twardo, pasztetów, wędlin czy pieczonego mięsa. Pyszny, delikatny, lekko kwaskowaty. Bardzo prosty i szybki, a dodaje szyku każdej potrawie.
Sos tatarski
Składniki na Sos tatarski:
- 4-5 ogórków konserwowych lub kiszonych
- 1/2 litrowego słoika pieczarek konserwowych
- 1 średnia cebula (u mnie 4 szalotki)
- 1 mały słoik majonezu
- 3/4 dużego kubka śmietany 18%
- 1 płaska łyżka musztardy stołowej
- sól, pieprz i cukier
Przygotowanie Sosu Tatarskiego.
Ogórki, pieczarki i obraną cebulę wrzucamy do robota z nożami i rozdrabniamy w drobna kostkę (można to wszystko też pokroić ręcznie). Do drobno posiekanych pieczarek z ogórkami dodajemy majonez, śmietanę, musztardę oraz doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem. Wszystko dokładnie miksujemy za pomocą tych samych noży robota. Gotowy sos schładzamy. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz