Bardzo prosta i szybka sałatka z makaronem w kształcie ryżu, pysznym tuńczykiem oraz chrupiącymi warzywami z dodatkiem majonezu. Wygląda zachwycająco, a smakuje jeszcze lepiej. Idealna na karnawał.
Makaronowa sałatka z tuńczykiem
Składniki na Makaronową sałatkę z tuńczykiem:
- 125g makaronu w kształcie ryżu
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 zielony długi ogórek
- 1 puszka kukurydzy
- 3-4 łyżki majonezu
- 2-3 łyżki zszatkowanej sałaty lodowej do ozdoby
- sól i pieprz
Przygotowanie Makaronowej sałatki z tuńczykiem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy zimną wodą, odkładamy do wystygnięcia. Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru oleju i wykładamy go na dno szklanej miski. Na tuńczyka wykładamy odcedzoną kukurydzę. Ogórka dokładnie płuczemy i kroimy w kostkę, a następnie wykładamy na kukurydzę. Na pokrojonego ogórka nakładamy makaron. Na makaron delikatnie nakładamy majonez. Warstwę majonezu solimy i pieprzymy, a następnie oprószamy szatkowana sałatą. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz