Kotlety schabowe proste i szybkie w wykonaniu, a w smaku rewelacyjne. U nas są ostatnio hitem. Mięso w takim wydaniu jest delikatne i soczyste w środku, a chrupiące z wierzchu. Schabowy idealny na niedzielny obiad.
Kotlet schabowy w majonezie
Składniki na kotlet schabowy w majonezie:
- 4 plastry schabu wieprzowego
- 2 jajka
- 2-3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- bułka tarta (u mnie bułka tarta pół na pół z płatkami kukurydzianymi)
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie kotleta schabowego w majonezie.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy sola i pieprzem. Każdy doprawiony płat mięsa smarujemy z jednej i drugiej strony cienką warstwą majonezu. Tak przygotowane mięso maczamy w rozbitych widelcem jajkach. Następnie mięso obtaczamy w panierce. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy z obydwu stron na złotobrązowy kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu, choć na zimno smakują też wybornie. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz