Kotlet schabowy w majonezie




Kotlety schabowe proste i szybkie w wykonaniu, a w smaku rewelacyjne. U nas są ostatnio hitem. Mięso w takim wydaniu jest delikatne i soczyste w środku, a chrupiące z wierzchu. Schabowy idealny na niedzielny obiad.



Kotlet schabowy w majonezie

Składniki na kotlet schabowy w majonezie:
  • 4 plastry schabu wieprzowego
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • bułka tarta (u mnie bułka tarta pół na pół z płatkami kukurydzianymi)
  • olej kokosowy do smażenia


Przygotowanie kotleta schabowego w majonezie.

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy sola i pieprzem. Każdy doprawiony płat mięsa smarujemy z jednej i drugiej strony cienką warstwą majonezu. Tak przygotowane mięso maczamy w rozbitych widelcem jajkach. Następnie mięso obtaczamy w panierce. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy z obydwu stron na złotobrązowy  kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu, choć na zimno smakują też wybornie. Smacznego !!!











Komentarze