To proste danie łączy w sobie pyszne gotowane brokuły z chrupiącą złotą bułką tarta. Jest to szybki i smaczny dodatek do naszych potraw, czasami łatwe przepisy są najlepsze.
Brokuł z bułką tartą
Składniki na brokuł z bułką tartą:
- 1 brokuł
- 3 łyżki masła
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
Przygotowanie brokuła z bułką tartą.
W garnku gotujemy wodę z solą i cukrem. Do gotującej się wody wrzucamy brokuła podzielonego na różyczki. Gotujemy go około 5-8 minut. Ugotowanego odcedzamy. W miedzy czasie na patelni roztapiamy masło, do którego dodajemy bułkę tartą. Bułkę smażymy około 3-5 minut, cały czas mieszając, aby stała się chrupiąca i nabrało złotego koloru. Przecedzony brokuł przekładamy na talerz. Obsypujemy go usmażoną bułka tarta. Podajemy na gorący. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz