Moja pierwsza cukinia z działki, tak świeżutka, delikatna, miękka, jędrna, więc nie mogłam się opanować i na szybkiego musiałam z niej coś zrobić, Padło na pieczone plasterki z cukinii na patelni grillowej bez tłuszczu. Przekąska rewelacyjna, polecam każdemu, idealna też jako dodatek do mięsa.
Plasterki cukinii z patelni grillowej
Składniki na plasterki z cukinii z patelni grillowej:
- młoda, mała cukinia
- sól
- pieprz
- patelnia grillowa (może być zwykła)
Cukinię płuczemy, osuszamy, odcinamy końce i kroimy w plastry. Plasterki obsypujemy solą i pieprzem. Przyprawioną cukinię układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Pieczemy z obydwu stron na złoto - brązowy kolor. Zjadamy na gorąco, choć na zimno też jest wyborna. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz