Kotleciki z cukinii



Pomału zaczyna się jesień, a u mnie dziś na blogu wspomnienie lata. Kotleciki z cukinii, przepyszne, chrupiące w środku delikatne, rozkosz w ustach. Banalnie proste. Smażyłam na oleju kokosowym, więc powiedzmy, że też zdrowe.



Kotleciki z cukinii.

Składniki na kotleciki z cukinii:
  • cukinia ( u mnie mała długa)

  • 2 jajka

  • pieprz i sól

  • bułka tarta

  • olej kokosowy



Przygotowanie kotlecików z cukinii.

Cukinię płuczemy i kroimy na plastry (około 0,5 cm). Jajka mieszamy z solą i pieprzem. Plasterki cukinii obtaczamy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i z drugiej strony na złoto-brązowy kolor. Zjadamy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!


















Komentarze