Pomału zaczyna się jesień, a u mnie dziś na blogu wspomnienie lata. Kotleciki z cukinii, przepyszne, chrupiące w środku delikatne, rozkosz w ustach. Banalnie proste. Smażyłam na oleju kokosowym, więc powiedzmy, że też zdrowe.
Kotleciki z cukinii.
Składniki na kotleciki z cukinii:
- cukinia ( u mnie mała długa)
- 2 jajka
- pieprz i sól
- bułka tarta
- olej kokosowy
Przygotowanie kotlecików z cukinii.
Cukinię płuczemy i kroimy na plastry (około 0,5 cm). Jajka mieszamy z solą i pieprzem. Plasterki cukinii obtaczamy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i z drugiej strony na złoto-brązowy kolor. Zjadamy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz