Nie ma to jak zacząć dzień od porządnego śniadania. U mnie dziś kanapka pasterska czyli pyszny chlebek z dwoma rodzajami sera i chrupiące warzywa.
Kanapka pasterska.
Składniki na kanapkę pasterską:
- 1 duża kromka chleba bawarskiego
- 1 mały serek wiejski ziarnisty
- 3 plastry sera maasdamer
- 1 dojrzały pomidor
- 4 liście zielonej sałaty
- 3 rzodkiewki
- kilka pędów szczypioru od cebuli
- sól i pieprz
Przygotowanie kanapki pasterskiej.
Kromkę umieszczamy na środku talerza. Na kromkę wykładamy połowę serka wiejskiego, rozsmarowujemy. Na ser sypiemy poszatkowany szczypior. Na szczypiorze układamy sałatę. Na sałacie układamy ser maasdamer. Na serze układamy pokrojonego w grube plastry pomidora. Na pomidor kładziemy pokrojone w plasterki rzodkiewki. Całość obsypujemy solą i pieprzem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz