Nie ma to jak rozpocząć dzień od dobrego śniadania, u mnie dziś jajecznica na plasterkach boczku. Pycha!!!
Jajecznica na boczku.
Składniki na jajecznicę na boczku:
- 2 jajka najlepiej wiejskie
- 5 plasterków wędzonego boczku, grubość zależy od was
- sól
- szczypta szczypiorku
Przygotowanie jajecznicy na boczku.
Plasterki boczku kroimy na pół i podsmażamy na suchej, gorącej patelni z obu stron. Tłuszcz wytopi się z boczku. Do podsmażonego boczku wbijamy dwa jajka. Mieszamy i dodajemy szczyptę soli. Jajecznicę smażymy dosłownie chwilkę. Ja lubię taką nie za bardzo wysmażoną, ale też nie taką rzadką. Jajecznicę przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz