Fajna, prosta, szybka i chrupiąca. Powstała z tego co akurat miałam pod ręką. Idealna do pieczonego mięsa, ale również świetnie smakuje sama. Polecam Wam ja do wypróbowania, bo warto.
Chrupiąca sałatka.
Składniki na chrupiącą sałatkę:
- 10 dag boczku
- 1 ogórek zielony
- 1 czerwona cebula
- mała główka sałaty (u mnie rzymska)
- kilka oliwek czarnych
- kilka oliwek zielonych
- sól i pieprz
- 1 łyżka oliwy
Przygotowanie chrupiącej sałatki.
Boczek kroimy w plasterki, a potem w paseczki i rumienimy na patelni bez tłuszczu na złoty kolor. Ogórka kroimy w grube pół plasterki. Cebulę szatkujemy w piórka. Sałatę rwiemy na dość spore kawałki. Oliwki kroimy w plasterki. Wszystkie przygotowane składniki wrzucamy po kolei do miski, dodajemy sól, pieprz i oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz