Chrupiąca sałatka



Fajna, prosta, szybka i chrupiąca. Powstała z tego co akurat miałam pod ręką.  Idealna do pieczonego mięsa, ale również świetnie smakuje sama. Polecam Wam ja do wypróbowania, bo warto.



Chrupiąca sałatka.

Składniki na chrupiącą sałatkę:
  • 10 dag boczku

  • 1 ogórek zielony

  • 1 czerwona cebula

  • mała główka sałaty (u mnie rzymska)

  • kilka oliwek czarnych

  • kilka oliwek zielonych

  • sól i pieprz

  • 1 łyżka oliwy



Przygotowanie chrupiącej sałatki.

Boczek kroimy w plasterki, a potem w paseczki i rumienimy na patelni bez tłuszczu na złoty kolor.  Ogórka kroimy w grube pół plasterki. Cebulę szatkujemy w piórka. Sałatę rwiemy na dość spore kawałki. Oliwki kroimy w plasterki. Wszystkie przygotowane składniki wrzucamy po kolei do miski, dodajemy sól, pieprz i oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego !!!







Komentarze