A to już ostatnia propozycja przedstawienia potrawy przygotowanej z ryby z puszki firmy Graal. Mnie wyszła troszkę za sucha tak więc do sosu dodajcie trochę wody, ale tak to w smaku bardzo dobra. Zdrowsza wersja lasagne i co najważniejsze mniej kaloryczna niż klasyczna.
Zapraszam również na stronę firmy Graal tam możecie wybrać rybkę z puszki taką jaką lubicie.
Nietypowa lasagna z sosem z pstrąga.
Składniki na nietypową lasagne z sosem z pstrąga:
- 1 puszka fileta pstrąga w sosie paprykowym
- 1 puszka fileta z pstrąga w sosie pomidorowym
- 1 zielona papryka
- 2 pomidory
- kilka płatów makaronu lasagne (ja robiłam domowe płaty)
- 1 szklanka startego żółtego sera mozzarella
- sól i pieprz
- 1/2 szklanki wody (ja nie dodałam i wyszła za sucha)
Przygotowanie nietypowej lasagni z sosem z pstrąga.
Makaron gotujemy al dente (ja nie gotowałam bo robiłam domowy makaron). Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę, pomidory kroimy w kostkę. Filety z pstrąga z obu puszek przekładamy do miseczki, dodajemy paprykę i pomidora. Wszystko przekładamy do blendera dodajemy troszkę soli i pieprzu. Na końcu dodajemy starty żółty ser. Lekko mieszamy w blenderze. Na spód małego naczynia żaroodpornego wylewamy troszkę sosu. Na sos nakładamy płaty makaronu. Na makaron nakładamy warstwę sosu. Na sos warstwę makaronu i na makaron warstwę sosu, na to kolejna warstwa makaronu i resztę sosu. Sos musi nam dokładnie zakryć makaron. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180"C przez około 50-60 minut. Po u pieczeniu lasagne przekładamy na talerz i podajemy z surówką. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz