Nadziewany makaron conchiglioni



Nadziewany makaron conchiglioni to wspaniała przekąska, bardzo szybka i łatwa w zrobieniu. Ładnie wygląda na stole, w sam raz na spotkanie z przyjaciółmi przy lampce wina. Tak nadziany makaron równie pysznie smakuje w niedzielne leniwy poranek, bo wszystko można przygotować wieczorem, a rano tylko się zajadać.



Nadziewany makaron conchiglioni.

Składniki na nadziewany makaron conchiglioni:
  • 25 dag makaronu conchiglioni

  • 10 dag sera feta

  • 1 mała czerwona papryka

  • jeden ogórek zielony

  • 1 pomidor

  • 1 czerwona mała cebula

  • kilka listków bazylii

  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

  • kilka zielonych oliwek

  • kilka czarnych oliwek

  • sól i pieprz

  • 1 mała rzymska podłużna sałata



Przygotowanie nadziewanego makaronu conchiglioni.

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy go i przelewamy zimną wodą na sitku. Ogórka, pomidora, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i dodajemy rozkruszony ser feta, poszatkowane w plasterki oliwki zielone i czarne, oraz poszatkowane liście bazylii. Dodajemy również oliwę z oliwek, troszkę soli i dużo pieprzu. Pamiętajcie że ser feta jest słony. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy. Sałatkę szatkujemy i układamy na dużym talerzu. Ostudzony makaron nadziewamy przygotowaną sałatką. Tak nadziany makaron conchiglioni wkładamy na około godzinę do lodówki. Smacznego !!!

















Komentarze