Jajecznica na szparagach



Jajecznica na szparagach zaserwowana na śniadanie wspaniały początek dnia. Ja dla urozmaicenia zrobiłam ją dziś na młodych szparagach. Pyszna, lekka nie za zdrowa bo na maśle, ale za to z warzywnym akcentem.



Jajecznica na szparagach.

Składniki na jajecznicę na szparagach:
  • 2 jajka

  • 1 łyżka masła

  • kilka młodych szparagów

  • sól i pieprz



Przygotowanie jajecznicy na szparagach.

Szparagi zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Wykładamy na talerz. Jajka wbijam do dzbanka, dodajemy sól i pieprz. Lekko mieszamy. Masło topimy na patelni. Na roztopione masło wylewamy lekko rozmieszane  jajka. Mieszamy cały czas, aż do ścięcia. Jajecznicę wykładamy na szparagi. Smacznego !!!
















Komentarze