Jajecznica na szparagach zaserwowana na śniadanie wspaniały początek dnia. Ja dla urozmaicenia zrobiłam ją dziś na młodych szparagach. Pyszna, lekka nie za zdrowa bo na maśle, ale za to z warzywnym akcentem.
Jajecznica na szparagach.
Składniki na jajecznicę na szparagach:
- 2 jajka
- 1 łyżka masła
- kilka młodych szparagów
- sól i pieprz
Przygotowanie jajecznicy na szparagach.
Szparagi zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Wykładamy na talerz. Jajka wbijam do dzbanka, dodajemy sól i pieprz. Lekko mieszamy. Masło topimy na patelni. Na roztopione masło wylewamy lekko rozmieszane jajka. Mieszamy cały czas, aż do ścięcia. Jajecznicę wykładamy na szparagi. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz