Surówka z młodej kapusty



Bardzo szybka, prosta i przepyszna surówka z młodej kapusty. Jest bardzo chrupiąca idealna do obiadu, ale ja również polecam ją na przekąskę lub dodatek do grilla.



Surówka z młodej kapusty.

Surówka z młodej kapusty:
  • 1/2 główki młodej kapusty

  • 1 czerwona cebula

  • 2 młode marchewki

  • 1 łyżka musztardy kremowej

  • 2 łyżki oleju

  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku

  • sól

  • pieprz

 Przygotowanie surówki z młodej kapusty.

Kapustę płuczemy i drobno siekamy. Do kapusty dodajemy startą na drobnych oczkach marchew. Kapustę i marchew solimy. Dokładnie mieszamy. Jeśli wytworzy się nam dużo soku z marchwi i kapusty możecie go wówczas wylać, ale ja lubię jak sałatka jest mokra. Do solonych warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, musztardę, olej, koperek oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Po przygotowaniu możemy sałatkę schodzić wkładając ją na godzinę do lodówki. Smacznego !!!









Komentarze