Bardzo szybka, prosta i przepyszna surówka z młodej kapusty. Jest bardzo chrupiąca idealna do obiadu, ale ja również polecam ją na przekąskę lub dodatek do grilla.
Surówka z młodej kapusty.
Surówka z młodej kapusty:
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 czerwona cebula
- 2 młode marchewki
- 1 łyżka musztardy kremowej
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
- sól
- pieprz
Przygotowanie surówki z młodej kapusty.
Kapustę płuczemy i drobno siekamy. Do kapusty dodajemy startą na drobnych oczkach marchew. Kapustę i marchew solimy. Dokładnie mieszamy. Jeśli wytworzy się nam dużo soku z marchwi i kapusty możecie go wówczas wylać, ale ja lubię jak sałatka jest mokra. Do solonych warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, musztardę, olej, koperek oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Po przygotowaniu możemy sałatkę schodzić wkładając ją na godzinę do lodówki. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz