Gulasz misz-masz



Dlaczego taka nazwa gulaszu, bo robiłam go kiedy czyściłam swoje półki i lodówkę, a co mi wpadło do ręki to dorzucałam do garnka. Gulasz wyszedł pyszny, coś a la leczo.


Gulasz misz-masz.

Składniki na gulasz misz-masz:
  • 1 bakłażan

  • 2 małe cukinie

  • 1 por

  • kilka lasek kabanosa

  • 1 puszka kukurydzy

  • 1 ananas

  • 1 duża marchew

  • 2-3 ogórki konserwowe

  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

  • 4-5 łyżek pikantnego ketchupu

  • olej do smażenia

  • pieprz i sól



Przygotowanie gulaszu misz-masz.

Na samym początku kroimy bakłażana w plastry i solimy je z obydwu stron, a po kilku minutach wycieramy ręcznikiem papierowym nadmiar wody. W garnku rozgrzewamy tłuszcz na który wrzucamy pokrojone kabanosy i poszatkowanego pora. Kiedy kabanosy z porem nam się lekko podsmażą wówczas dorzucamy do nich startą na grubych oczkach marchew, pokrojonego w kostkę ananasa, odcedzoną kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Wszystko mieszamy i gotujemy około 10 minut. Po 10 minutach do garnka wrzucamy pokrojonego w kostkę bakłażana oraz pokrojone w kostkę cukinie. Zawartość garnka dokładnie mieszamy podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw. Na samym końcu do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut. W razie konieczności gulasz doprawiamy solą i pieprzem.  Smacznego !!!








Komentarze