Nareszcie przyszedł mój nowiuśki aparat i w końcu mogę zacząć robić zdjęcia. A na pierwszy plan idą panierowane ruskie pierogi. Czy ktoś próbował już je robić w domu? Bo ja jeszcze nigdy nie robiłam ich sama, ale pamiętam ich smak kiedy w pewnym barze pomylili zamówienia i dostały mi się wówczas te panierowane zamiast zwykłych. I pamiętam ze były obłędne. Dziś sama je postanowiłam zrobić i wyszły mi jeszcze lepsze w smaku, no i zawsze to jakaś odmiana do tych standardowych okraszanych boczkiem i cebulką.
Panierowane ruskie pierogi.
Składniki na panierowane ruskie pierogi:
- 30-40 sztuk ugotowanych pierogów ruskich
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie panierowanych ruskich pierogów.
Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Do rozmąconych jajek wsypujemy pierogi. Następnie pierogi obsypujemy bułka tartą. Panierowane pierogi smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z jednej jak i z drugiej strony. Usmażone pierogi wykładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz