Jajecznica ze szczypiorkiem na masełku




Kto z nas nie jada jajecznicy to na śniadanie lub kolację albo jak nie mamy pomysłu na szybki obiad, zawsze zostaje nam zrobienie jajecznicy. Ja dziś proponuję jej najprostsze  wykonanie czyli jajecznicę ze szczypiorkiem smażoną na maśle. Pycha.



Jajecznica ze szczypiorkiem na masełku.

Składniki na jajecznicę ze szczypiorkiem na masełku:
  • 2-3 jajka

  • 1 łyżka masła

  • 1/2 pęczka szczypiorku

  • kilka liści szpinaku

  • szczypta soli

 Przygotowanie jajecznicy ze szczypiorkiem na masełku.

Szczypiorek dokładnie płuczemy, osuszamy i szatkujemy. Masło rozgrzewamy na patelni i dodajemy do niego poszatkowany szczypiorek. Jajka rozbijamy do miski i lekko mieszamy, solimy, a następnie wylewamy na szczypiorek i smażymy na średnim ogniu do momentu ścięcia się jajek, cały czas mieszając. Konsystencję jajecznicy zostawiam każdemu do wyboru ja lubię jak jest dobrze ścięta ale nie wysuszona na wiór. Szpinak płuczemy, osuszamy i wykładamy na talerz. Na liście szpinaku wykładamy jajecznicę. Smacznego !!!








Komentarze