Szybkie rybne kotleciki z bazylią (dieta Dukana, faza I)




Nie przepadam za rybą, ale kotleciki rybne z bazylią są naprawdę super. Mają lekki bazyliowy smak, oraz fantastycznie chrupiącą skórkę. Nie polecam kotlecików jeść na zimno, bo jak dla mnie robią się wtedy takie mokre i gumiaste.



Składniki:
  • 2 duże filety rybne

  • garść listków świeżej bazylii

  • sól i pieprz

 Filety rybne razem z liśćmi bazylii i przyprawami wkładamy do wysokiego naczynia. Zawartość naczynia dokładnie miksujemy blenderem. Łyżką formujemy kotleciki  i smażymy je na teflonowej patelni bez tłuszczu na średnim ogniu. Kotleciki rumienimy na złoto-brązowy kolor z każdej strony. Usmażone kotleciki podajemy na gorąco. Smacznego !!!








Komentarze