Chodził za mną śledź w śmietanie, a jak tu miał nie chodzić jak mój mąż od jakiegoś czasu prawie codziennie się nimi zajada. Tak wiec otwierając kiedyś serek wiejski stwierdziłam że w smaku przypomina on lekko posoloną śmietanę i nie wiele myśląc wymieszałam go z marynowanym w occie śledziem i młodą cebulką. Moje połączenie wyszło rewelacyjnie, smakowało prawie jak orginał śledzia w śmietanie, mówię wam pycha.
Składniki:
- 1 płat śledziowy marynowany w occie
- 2 młode cebulki ze szczypiorkiem
- 1/2 opakowania serka wiejskiego
- pieprz
Cebulkę siekamy i lekko podpiekamy na teflonowej patelni. Płat śledziowy kroimy na małe kawałki. Pokrojonego śledzia, podpieczoną cebulkę oraz serek wiejski przekładamy do miseczki. Dodajemy pieprz i wszystko razem dokładnie mieszamy. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz