Przepyszna, lekka sałatka w sam raz nadaje się do grilowego mięska lub chudej kiełbaski.
Składniki:
- 1 główka zielonej sałaty
- 3-4 średnie pomidory
- 1 duzy zielony ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka suszonego koperku
- 1 mały kieliszek słodzika
- 1 mały kieliszek octu
- 1 mały kieliszek wody
- sól i pieprz
Sałatę dokładnie płuczemy, wysuszamy z nadmiaru wody, kroimy lub łamiemy na mniejsze kawałki, a następnie przerzucamy do miski dodając pokrojone w pół ósemki pomidory, ogórka obranego i pokrojonego w plasterki, obraną i posiekaną w drobną kostkę cebulę i koperek. Słodzik, ocet i wodę mieszamy razem i dodajemy do pokrojonych warzyw . Wszystko dokładnie razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz