Sałatka ryżowo-warzywna z tuńczykiem





Składniki:
  • 2 puszki tuńczyka sałatkowego

  • 1 średni słoik ogórków konserwowych

  • 2-3 szklanek ugotowanego na sypko ryżu

  • 1 puszka kukurydzy

  • 1 duży por

  • 1 czerwona cebula

  • 1 czerwona papryka

  • 1 zielona papryka

  • kilka łyżek majonezu

  • pieprz i sól

 Do miski wrzucamy ugotowany ryż razem z odsączonym tuńczykiem, a następnie po  kolei dodajemy: oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę czerwoną i zieloną paprykę, pokrojone w kostkę ogórki, poszatkowaną cebulę, posiekanego w  drobne paseczki pora, odsączoną kukurydzę i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!


Komentarze