Składniki:
- 3 udka z kurczaka
- 1 porcja mrożonych warzyw koniecznie z brukselką
- 1 szklanka kolorowej mrożonej papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka przyprawy curry
- olej
- sól i pieprz
Przygotowane porcje mięsa nacieramy mieszanką soli i pieprzu, a następnie odstawiamy w chodne miejsce na 15 minut. Mięso smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Rumieniąc z obu stron, a następnie przekładamy do rondla. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Gdy składniki się zeszklą dodajemy warzywa i trzymamy kilka minut na ogniu, często mieszając. Gdy warzywa puszczą sok i zaczną się rumienić, przekładamy je do rondla z mięsem, podlewamy kilkoma łyżkami wody. Do potrawy dodajemy przyprawę curry, całość szczelnie przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu, aż mięso będzie miękkie. Sosu nie powinno być zbyt dużo. Uduszone mięso nakładamy na talerz z dużą porcją warzyw. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz