Składniki:
- 6 pałek z kurczaka
- 1 duża cebula
- 2 duże ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 1 duży por
- 1/2 selera naciowego
- 1 korzeń pietruszki
- 2 szklanki rosołu
- 2-3 łyżki łagodnej musztardy
- 2 czubate łyżki tartego na tarce mrożonego masła
- przyprawa do drobiu
Mięso obieramy ze skóry i obficie obsypujemy przyprawą do drobiu, a następnie smarujemy ze wszystkich stron musztardą. Posmarowane pałki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy mrożonym masłem. Na posypane masłem mięso wykładamy wymieszane razem warzywa: pora i seler naciowy pokrojone w pół paseczki, marchew i pietruszkę trzemy na tarce o grubych oczkach, pokrojoną w kostkę cebulę i rozgniecione ząbki czosnku. Wszystko razem podlewamy rosołem, przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do temp. 230'C piekarnika i pieczemy przez około 45-55 minut. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz