Pikantno-słodki smak surówki z lekką nutą czosnku super komponuje się z pieczonym na grilu karczkiem i pieczonymi w mundurkach ziemniakami.
Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 4 pomidory
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej zieleniny
- 1/3 szklanki oliwy
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 płaska łyżeczka cukru
- sól i pieprz
Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki szatkujemy na tarce do ogórków na bardzo cienkie paseczki. Pomidory kroimy w półplasterki, a cebulę szatkujemy w drobną kostkę, zaś czosnek trzemy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Do pokrojonych i poszatkowaych warzyw dodajemy zieleninę, oliwę, sok z cytryny i cukier. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz