Rulony z szynki z musem z awokado




Pyszne i wspaniałe rulony z szynki na wieczór z przyjaciółmi, bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Delikatny, puszysty, a zarazem lekko pikantny mus awokado z jajkami owinięty ulubioną szynką, znikają z talerza w mgnieniu oka.


Składniki:
  • 12 plastrów gotowanej szynki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

  • 1 owoc awokado

  • 1 czerwona cebula

  • 1 kopiasta łyżka majonezu

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 1 kopiasta łyżka drobno utartego żółtego sera

  • sól i pieprz

 Ugotowane na twardo jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka i rozcieramy je (najlepiej blenderem) z drobno posiekaną cebulą, miąższem awokado, żółtym serem, majonezem, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Gdy mus będzie jednolity i puszysty, napełniamy nim białka, formując zgrabne kopczyki. Każdą połówkę owijamy plastrem szynki i wbijamy wykałaczkę na środku łączenia, a następnie układamy na talerzu. Smacznego !!!




Komentarze