Pyszne i wspaniałe rulony z szynki na wieczór z przyjaciółmi, bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Delikatny, puszysty, a zarazem lekko pikantny mus awokado z jajkami owinięty ulubioną szynką, znikają z talerza w mgnieniu oka.
Składniki:
- 12 plastrów gotowanej szynki
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 owoc awokado
- 1 czerwona cebula
- 1 kopiasta łyżka majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 kopiasta łyżka drobno utartego żółtego sera
- sól i pieprz
Ugotowane na twardo jajka kroimy wzdłuż na połowę, wyjmujemy żółtka i rozcieramy je (najlepiej blenderem) z drobno posiekaną cebulą, miąższem awokado, żółtym serem, majonezem, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Gdy mus będzie jednolity i puszysty, napełniamy nim białka, formując zgrabne kopczyki. Każdą połówkę owijamy plastrem szynki i wbijamy wykałaczkę na środku łączenia, a następnie układamy na talerzu. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz