Składniki:
50 dag łopatki wieprzowej
1 duża cebula
10 dag mrożonych pokrojonych pieczarek
1 puszka zielonego groszku konserwowego
3-4 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki mąki krupczatki
olej do smażenia
pieprz, sól i mielona czerwona papryka
Pokrojone w kostkę mięso obsypujemy mąką wymieszaną z solą, pieprzem i papryka. Obtoczone mięso smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc ze wszystkich stron. Do zrumienionego mięsa dodajemy pokrojoną w kostke cebulę, zasmażamy razem przez 5 minut, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pieczarki i dalej dusimy przez około 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy odsączony groszek i przecier pomidorowy. Całość doprowadzamy do wrzenia i wrazie konieczności doprawiamy do smaku. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz