- 3 podłużne bułki
- 4 filety rybne
- 1 marchew
- 1 mały seler naciowy lub pół dużego
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 3 ząbki czosnku
- liść laurowy
- 2-3 ziarna ziela angielskiego
- 2 kopiaste łyżki posiekanej natki pietruszki
- mielona słodka czerwona papryka
- sól i pieprz
- 10 dag starte żółtego sera
Ryby wraz z pokrojonym selerem, startą marchewką, czosnkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i natką pietruszki wrzucamy do garnka zalewamy woda. Całość gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut po zagotowaniu, uważając by się ryby nie rozgotowały. Ugotowane ryby i warzywa przecedzamy, wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy, zaś resztę przerzucamy do miski i dodajemy ugotowane jajka, mieloną paprykę, pieprz i sól. Wszystko razem rozcieramy na puszystą masę. Bułki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy miąższ, wnętrza napełniamy przygotowana masą. Napełnione masą rybną bułki posypujemy obficie serem. Tak przygotowane bułki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temp. 170'C przez około 20-30 minut. Podajemy gorące polane pikantnym keczupem. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz