Składniki:
- 25 dag mąki
- 25 dag sera białego potrójnie mielonego
- 25 dag masła
- 2 łyżki cukru
- kilka łyżek dżemu pomarańczowego
Z mąki, sera, cukru i dobrze schłodzonego masła ugniatamy ciasto. Dobrze wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na pół. Każde wałkujemy na grubość 2-3 mm na podsypanej mąką stolnicy, a następnie głębokim talerzem wycinamy koła. Wycięte krążki dzielimy na 4 części tak aby powstały trójkąty. Każdy trójkąt nadziewamy dżemem pomarańczowym i zwijamy w zgrabne rogaliki. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku o temp. 200'C przez około 20-30 minut. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz