Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 2 cebule
- 2 jajka
- 1 szklanka pieczarek w zalewie naturalnej
- 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku
- sól i pieprz
- tarta bułka do panierowania
- olej do smażenia
Odsączone pieczarki oraz jajka ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu smażymy drobno posiekaną cebulę, tak aby była szklista ale nie zrumieniona, dodajemy ją do posiekanych pieczarek i jajek razem z surowymi jajkami, koperkiem, solą i pieprzem. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z jajeczno-pieczarkowej masy formujemy zgrabne kotleciki i każdy z osobna panierujemy. Dociskając by bułka dobrze przyległa do masy. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc z obu stron. Upieczone kotleciki przekładamy na talerz i podajemy bardzo gorące. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz