Kotleciki z jajek





Składniki:
  • 8 jajek ugotowanych na twardo

  • 2 cebule

  • 2 jajka

  • 1 szklanka pieczarek w zalewie naturalnej

  • 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku

  • sól i pieprz

  • tarta bułka do panierowania

  • olej do smażenia



Odsączone pieczarki oraz jajka ugotowane na twardo drobno siekamy. Na tłuszczu  smażymy drobno posiekaną cebulę, tak aby była szklista ale nie zrumieniona, dodajemy ją do posiekanych pieczarek i jajek razem z surowymi jajkami, koperkiem, solą i pieprzem. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z jajeczno-pieczarkowej masy formujemy zgrabne kotleciki i każdy z osobna panierujemy. Dociskając by bułka dobrze przyległa do masy. Kotleciki smażymy na rozgrzanym tłuszczu rumieniąc z obu stron. Upieczone kotleciki przekładamy na talerz i podajemy bardzo gorące. Smacznego !!!













Komentarze