Surówka z rzodkiewek i ogórka






Składniki:
  • 1 pęczek rzodkiewek

  • 1 świeży ogórek

  • 1 czerwona cebula

  • 1/2 szklanki śmietany

  • 1 jajko ugotowane na twardo

  • szczypta przypraw prowansalskich

  • 1 łyżka siekanego koperku

  • sól i pieprz do smaku


 Opłukane, obsuszone rzodkiewki kroimy w plasterki, dodajemy obrany ze skórki, pokrojony w plasterki ogórek oraz obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Śmietanę, zioła prowansalskie, drobno posiekane jajko, koperek, sól, pieprz wrzucam do miseczki. Wszystko razem dokładnie mieszamy i dodajemy śmietanowy sos  do  pokrojonych warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!







Komentarze