Składniki:
- 6 małych cukinii
- 50-60 dag kiełbasy
- 4-5 korniszonów
- 1 marchewka
- 3 kolorowe papryki
- 1 czerwona cebula
- 1 biała cebula
- 1 puszka pomidorów
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4-5 łyżek oleju lub oliwy
- 2 duże łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Kiełbasę kroimy w kostkę lub w pół talarki i wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Podsmażamy na lekko brązowy kolor. Dodajemy pokrojone w kostkę obie cebule i smażymy razem z kiełbasą do lekkiego zrumienienia cebuli. A następnie dodajemy po kolei: obraną i startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę korniszony, oczyszczoną i pokrojoną w paseczki paprykę oraz umytą i pokrojoną w pół talarki cukinię. Wszystko razem gotujemy przez około 10 minut i dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy sola i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu do zmiękczenia warzyw, podlewając lekko wodą, tak aby powstał sos warzywny. Parę minut przed końcem gotowania dodajemy natkę pietruszki. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz