Faszerowane łódeczki z cukinii




Składniki:
  • 6 małych cukinii

  • 25 dag mięsa mielonego

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu

  • 1 cebula

  • 10 dag pieczarek

  • 3 łyżki oleju

  • sól i pieprz


Mięso mielone lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. W dalszym ciągu smażymy do momentu zarumienienia się cebuli. Do całości dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko dusimy pod przykryciem przez około 5-7 minut.  Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy doprawiając solą i pieprzem. Cukinię płuczemy i każdą kroimy wzdłuż na pół, a następnie wykrawamy miąższ ze środka. Cukinie  napełniamy farszem mięsno-ryżowym , a następnie układamy na rożnie i pieczemy przez około 25-35 minut.    Smacznego !!!










Komentarze