Składniki:
- 20 dag makaronu do spaghetti
- 25 dag mięsa mielonego drobiowego
- 20 dag pieczarek
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka przyprawy do zup
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- szczypta tymianku
- 4 łyżki startego żółtego sera
- 3 łyżki oleju
ponadto do ugotowania makaronu :
- 3 litry wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka oleju
Na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem oleju wrzuć makaron, gotuj około 10-15 minut na wolnym ogniu.
Odcedź, spłucz obficie wodą. Na patelni rozgrzej olej ,dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i lekko ją podsmaż, a następnie dodaj mięso mielone i pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko razem smaż na średnim ogniu 5-8 minut i dodaj pokrojony drobno czosnek, bazylię, oregano, tymianek, pieprz i przyprawę do zup, wszystko razem wymieszaj. Dodaj pomidory z puszki razem z sosem.
Wymieszaj i duś na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz