Składniki;
- 2 szklanki makaronu świderki
- 1 puszka tuńczyka
- 1 papryka
- 1 mały por
- 1 średnia czerwona cebula
- 1 puszka kukurydzy
- 6 łyżek majonezu
- sól i pieprz do smaku
ponadto;
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka soli
- 3 litry wody
Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy, sól, olej i makaron. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości makaronu. Odcedzamy i przelewamy obficie wodą. Do miski wrzucamy, por oczyszczony i pokrojony w pół plasterki, paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę, cebulę obraną i pokrojoną w kostkę, tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, ugotowany makaron, majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy i już jest gotowe do podawania. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz