Sałatka makaronowa z tuńczykiem








Składniki;
  • 2 szklanki makaronu świderki
  • 1 puszka tuńczyka 
  • 1 papryka
  • 1 mały por
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 6 łyżek majonezu
  • sól i pieprz do smaku




ponadto;


  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 litry wody



Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, a następnie dodajemy, sól, olej i makaron. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości makaronu. Odcedzamy i przelewamy obficie wodą. Do miski wrzucamy, por oczyszczony i pokrojony w pół plasterki, paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę, cebulę obraną i pokrojoną w kostkę, tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, ugotowany makaron, majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy i już jest gotowe do podawania. Smacznego !!!









Komentarze