Uwielbiam roladki, choć rzadko je sama robię, a przecież są takie proste, a super się prezentują. Dziś proponuje wam schabowe roladki z nadzieniem z ogórka i boczku.
Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem
Składniki na Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem:
- 6-7 plastrów schabu każdy po 100 g
- 6 łyżek majonezu
- 4 ogórki konserwowe
- 10 dag boczku wędzonego
- łyżka masła
- sól i pieprz
Przygotowanie Roladek wieprzowych z boczkiem i ogórkiem.
Mięso rozbijamy na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy każdy z jednej strony majonezem. Ogórki i boczek kroimy w kostkę, a następnie porcjami nakładamy na kotlety. Każdy kotlet zwijamy w rulon, który spinamy wykałaczką. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, a następnie układamy w nim roladki. Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 45 minut. Roladki podajemy zaraz po upieczeniu na gorąco lub na zimno pokrojone na plasterki jako wędlinę na kanapkę. Smacznego !!!
lubię wszelkiego rodzaju zawijańce
OdpowiedzUsuńJa również
UsuńPysznie wyglądają, muszę takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńPolecam, są pyszne ;-D
UsuńBrysssko, u Ciebie zawsze tak domowo, jak u mamy :-) (no bo w końcu jesteś Mamą)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńPyszna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
UsuńSmakowite rolady,super :-)
OdpowiedzUsuńDzięki ;-D
OdpowiedzUsuń