Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem



Uwielbiam roladki, choć rzadko je sama robię, a przecież są takie proste, a super się prezentują. Dziś proponuje wam schabowe roladki z nadzieniem z ogórka i boczku.


Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem

Składniki na Roladki wieprzowe z boczkiem i ogórkiem:
  • 6-7 plastrów schabu każdy po 100 g
  • 6 łyżek majonezu
  • 4 ogórki konserwowe
  • 10 dag boczku wędzonego
  • łyżka masła
  • sól i pieprz

Przygotowanie Roladek wieprzowych z boczkiem i ogórkiem.

Mięso rozbijamy na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smarujemy każdy z jednej strony majonezem. Ogórki i boczek kroimy w kostkę, a następnie porcjami nakładamy na kotlety. Każdy kotlet zwijamy w rulon, który spinamy wykałaczką.  Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, a następnie układamy w nim roladki. Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 45 minut. Roladki podajemy zaraz po upieczeniu na gorąco lub na zimno pokrojone na plasterki jako wędlinę na kanapkę. Smacznego !!!







Komentarze

Prześlij komentarz