Takie mini paczki a'la racuchy są wyśmienite o każdej porze roku. Idealne do kawki, na śniadanie, czy podwieczorek. Delikatne, pulchne i bardzo proste w wykonaniu.
Pączki - Racuchy na serku śmietankowym naturalnym
Składniki na Pączki - Racuchy na serku śmietankowym:
- 200 g serka śmietankowego naturalnego
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej lub smalec do głębokiego smażenia
- cukier puder do obsypania
Przygotowanie Pączków - Racuchów na serku śmietankowym naturalnym.
Serek mieszamy z jajkami najlepiej mikserem. Do takiej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie miksujemy. Tłuszcz mocno rozgrzewamy na wolnym ogniu. Na tak rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcjami ciasto. Pączusie powinny się ładnie rumienić, nie za szybko, tak aby nam się w środku dokładnie upiekły. Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym i obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
ale pyszności!
OdpowiedzUsuńDziękuję ;-D
UsuńChętnie zjadła bym kilka ❤
OdpowiedzUsuńByły pyszne ;-D
UsuńUwielbiam je,szybko się robi i równie szybko znikają ;-)
OdpowiedzUsuń