Pączki - Racuchy na serku śmietankowym naturalnym



Takie mini paczki a'la racuchy są wyśmienite o każdej porze roku. Idealne do kawki, na śniadanie, czy podwieczorek. Delikatne, pulchne i bardzo proste w wykonaniu.


Pączki - Racuchy na serku śmietankowym naturalnym

Składniki na Pączki - Racuchy na serku śmietankowym:
  • 200 g serka śmietankowego naturalnego
  • 2 jajka 
  • 1 szklanka mąki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej lub smalec do głębokiego smażenia
  • cukier puder do obsypania

 Przygotowanie Pączków - Racuchów na serku śmietankowym naturalnym.

Serek mieszamy z jajkami najlepiej mikserem. Do takiej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dokładnie miksujemy. Tłuszcz mocno rozgrzewamy na wolnym ogniu. Na tak rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcjami ciasto. Pączusie powinny się ładnie rumienić, nie za szybko, tak aby nam się w środku dokładnie upiekły. Usmażone pączki odsączamy na ręczniku papierowym i obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!











Komentarze

Prześlij komentarz