Banalnie proste i szybkie, a przy tym bardzo smaczne i chrupiące. Moja Julcia za nimi przepada.
Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego
Składniki na Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- cynamon
- cukier
Przygotowanie Paluchów z ciasta francuskiego.
Rozwijamy płat ciasta francuskiego, a następnie posypujemy go obficie cukrem i cynamonem. Obsypane ciasto składamy na pół i za pomocą ostrego noża kroimy go w paski szerokości około 2 cm. Powycinane paski chwytamy z dwóch stron i delikatnie zawijamy jak cukierki. Tak pozwijane paluszki odstawiamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Paluchy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 10-15 minut. Paluszki po upieczeniu powinny mieć piękny złoto-brązowy kolor. Upieczone ostawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz