Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego




Banalnie proste i szybkie, a przy tym bardzo smaczne i chrupiące. Moja Julcia za nimi przepada.


Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego

Składniki na Paluchy z cukrem i cynamonem z ciasta francuskiego:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • cynamon
  • cukier


Przygotowanie Paluchów z ciasta francuskiego.

Rozwijamy płat ciasta francuskiego, a następnie posypujemy go obficie cukrem i cynamonem. Obsypane ciasto składamy na pół i za pomocą ostrego noża kroimy go w paski szerokości  około 2 cm. Powycinane paski chwytamy z dwóch stron i delikatnie zawijamy jak cukierki. Tak pozwijane paluszki odstawiamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Paluchy pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 10-15 minut. Paluszki po upieczeniu powinny mieć piękny złoto-brązowy kolor. Upieczone ostawiamy do ostygnięcia. Smacznego !!!











Komentarze