Chyba najlepsze schabowe jakie do tej pory jadłam. Delikatne mięso idealnie współgra z lekko ostrym smakiem chrzanu, a wszystko wykańcza chrupiąca panierka z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Po prostu mega rozkosz dla podniebienia.
Kotlety schabowe z chrzanem w chrupiącej panierce
Składniki na kotlety schabowe w chrupiącej panierce:
- 2 plastry schabu około 2 cm szerokości
- 3 łyżeczki chrzanu śmietankowego
- 2 garście płatków kukurydzianych
- 1 garść bułki tartej
- 1 jajko
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie kotletów schabowych w chrupiącej panierce.
Plastry schabu kroimy na pół i rozbijamy. Rozbite mięso obsypujemy solą i pieprzem. Przyprawione mięso smarujemy chrzanem z jednej strony. Tak przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku. Następnie obtaczamy w pogniecionych płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą. Panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, zaczynając smażenie najpierw od strony posmarowanej chrzanem. Kotlety smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor. Podajemy zaraz po usmażeniu z ulubionymi dodatkami. Smacznego !!!
Komentarze
Prześlij komentarz